Röjning av stålrör m.m.

img_2587img_0157

Lördagen den 15 oktober fick vi hjälp av Henrik och Joakim från Karlstads Dykarklubb att röja några av de värsta stålrören som petade upp ur botten, några delar av en gammal båtköl med mera, bl.a. ute vid äldsta vågbrytaren. Stort tack till båda två och Johan Lindqvist som mötte upp och tog hand om dem!

Som ni säkert har märkt och hört så har vattenståndet i Vänern inte varit så lågt som nu på 60 år! Ni som fortfarande har båtar i sjön, var försiktiga för det är mycket grunt i båthamnen. Speciellt ligger stenblocken som håller båda vågbrytarna farligt nära ytan. Några av stenblocken är markerade med bojar, men inte alla.

Vi får verkligen hoppas att vattennivån är högre till nästa säsong, annars måste vi göra något åt situationen. Ett första steg skulle kunna vara att med hjälp av proffs “spola” vatten med högt tryck runt stenblocken så att de sjunker ner mer i dyn. Muddring vore det allra bästa men, det är inte gratis och kräver ett tillståndsförfarande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.